Hamburger
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
ciabatta
8
ks
koliesko cibule
4
ks
list ľadového šalátu
4
prerastená slanina
4
čedar
40
g
žltá paprika
Hamburger
400
g
mleté prerastené predné hoväzdie mäso
280
g
mletá bravčová krkovička
200
g
maslo
80
g
šalotka
1/5
liter
svetlé piv Velkopopovický Kozel 10
3
KL
petržlenová vňať
1
KL
sójová omáčka
soľ
čierne korenie
Salsa
80
g
cherry paradajky
4
PL
majonéza
postup
1.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme hamburgery a dáme ich na rozpálený gril, ktorý sme predtým zľahka potreli tukom, napr. kožou zo slaniny, a grilujeme na požadovanú podobu z každej strany minimálne 2 až 3 minúty.
2.
Pred koncom dopekania mäsa položíme na gril plátky slaniny a ciabattu, ktorú predtým rozkrojíme na dve polovice a z oboch strán opečieme.
3.
Ugrilované mäso, slaninu a ciabbatu položíme na tanier vedľa grilu. Spodnú polovicu ciabatty potrieme salsou, na ňu položíme list šalátu, mäso a naň plátok syra, slaninu, cibuľku a papriku nakrájanú na tenké prúžky. Nakoniec priklopíme vrchnú časť ciabatty.
4.
Príprava hamburgera: Na rozpálenom grile zohrejeme v oceľovej panvici olivový olej. Na ňom mierne opražíme nakrájanú šalotku, zalejeme ju pivom a premiešame. Do antikorovej misy dáme mäso, mäkké maslo, opraženú šalotku s pivom, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, worcester, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Všetko dôkladne rukou spracujeme a premiesime tak, aby vznikla kompaktná zmes, ktorú necháme vychladnúť.
5.
Príprava salsy: V miske zmiešame majonézu s paradajkami pokrájanými na menšie kocky a ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
6.
Kozlov tip: Hamburger podávajte s domácimi hranolčekmi pečenými v rúre. Do salsy môžete pridať aj pár kvapiek sójovej omáčky a citrónovej šťavy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.