Pridať recept

Hamburger

ingrediencie

4 ks
ciabatta
8 ks
koliesko cibule
4 ks
list ľadového šalátu
4
prerastená slanina
4
čedar
40 g
žltá paprika

Hamburger

400 g
mleté prerastené predné hoväzdie mäso
280 g
mletá bravčová krkovička
200 g
maslo
80 g
šalotka
1/5 liter
svetlé piv Velkopopovický Kozel 10
3 KL
petržlenová vňať
1 KL
sójová omáčka
soľ
čierne korenie

Salsa

80 g
cherry paradajky
4 PL
majonéza

postup

1.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme hamburgery a dáme ich na rozpálený gril, ktorý sme predtým zľahka potreli tukom, napr. kožou zo slaniny, a grilujeme na požadovanú podobu z každej strany minimálne 2 až 3 minúty.
 
2.
Pred koncom dopekania mäsa položíme na gril plátky slaniny a ciabattu, ktorú predtým rozkrojíme na dve polovice a z oboch strán opečieme.
3.
Ugrilované mäso, slaninu a ciabbatu položíme na tanier vedľa grilu. Spodnú polovicu ciabatty potrieme salsou, na ňu položíme list šalátu, mäso a naň plátok syra, slaninu, cibuľku a papriku nakrájanú na tenké prúžky. Nakoniec priklopíme vrchnú časť ciabatty.
4.
Príprava hamburgera: Na rozpálenom grile zohrejeme v oceľovej panvici olivový olej. Na ňom mierne opražíme nakrájanú šalotku, zalejeme ju pivom a premiešame. Do antikorovej misy dáme mäso, mäkké maslo, opraženú šalotku s pivom, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, worcester, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Všetko dôkladne rukou spracujeme a premiesime tak, aby vznikla kompaktná zmes, ktorú necháme vychladnúť.
5.
Príprava salsy: V miske zmiešame majonézu s paradajkami pokrájanými na menšie kocky a ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
6.
Kozlov tip: Hamburger podávajte s domácimi hranolčekmi pečenými v rúre. Do salsy môžete pridať aj pár kvapiek sójovej omáčky a citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hamburgery
Chystáte sa grilovať? Fantastické nápady na prípravu chutných hamburgerov
Vymyslite si letnú grilovačku v hamburgerovom štýle. Veľkou výhodou je, že ich môžete pripraviť na rôzne...
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!