Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hamburger

ingrediencie

4 ks
ciabatta
8 ks
koliesko cibule
4 ks
list ľadového šalátu
4 plátky
prerastená slanina
4 plátky
čedar
40 g
žltá paprika

Hamburger

400 g
mleté prerastené predné hoväzdie mäso
280 g
mletá bravčová krkovička
200 g
maslo
80 g
šalotka
1/5 liter
svetlé piv Velkopopovický Kozel 10
3 KL
petržlenová vňať
1 KL
sójová omáčka
soľ
čierne korenie

Salsa

80 g
cherry paradajky
4 PL
majonéza

postup

1.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme hamburgery a dáme ich na rozpálený gril, ktorý sme predtým zľahka potreli tukom, napr. kožou zo slaniny, a grilujeme na požadovanú podobu z každej strany minimálne 2 až 3 minúty.
2.
Pred koncom dopekania mäsa položíme na gril plátky slaniny a ciabattu, ktorú predtým rozkrojíme na dve polovice a z oboch strán opečieme.
3.
Ugrilované mäso, slaninu a ciabbatu položíme na tanier vedľa grilu. Spodnú polovicu ciabatty potrieme salsou, na ňu položíme list šalátu, mäso a naň plátok syra, slaninu, cibuľku a papriku nakrájanú na tenké prúžky. Nakoniec priklopíme vrchnú časť ciabatty.
4.
Príprava hamburgera: Na rozpálenom grile zohrejeme v oceľovej panvici olivový olej. Na ňom mierne opražíme nakrájanú šalotku, zalejeme ju pivom a premiešame. Do antikorovej misy dáme mäso, mäkké maslo, opraženú šalotku s pivom, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, worcester, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Všetko dôkladne rukou spracujeme a premiesime tak, aby vznikla kompaktná zmes, ktorú necháme vychladnúť.
5.
Príprava salsy: V miske zmiešame majonézu s paradajkami pokrájanými na menšie kocky a ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
6.
Kozlov tip: Hamburger podávajte s domácimi hranolčekmi pečenými v rúre. Do salsy môžete pridať aj pár kvapiek sójovej omáčky a citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...