Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pstruh plnený zeleninou

ingrediencie

1 ks
pstruh
3 PL
svetlé pivo Velko popovický Kozel 10
1 vetvička
tymian
1 ks
lístok šalvie
maslo
soľ
korenie
alobal

Plnka

60 g
mrkva
30 g
zeler
30 g
pór
30 g
stonkový zeler

postup

1.
Čerstvého pstruha zbavíme vnútorností, opláchneme ho a osušíme papierovou servítkou. Rybu zvnútra nasolíme, mierne okoreníme a naplníme pripravenou zeleninou.
2.
Vezmeme dostatočne veľký plát alobalu, na ktorom si prehnutím naznačíme polovicu. Na jednu polovicu položíme naplnenú rybu, polejeme ju 3 lyžicami piva, položíme na ňu lístok šalvie, vetvičku tymianu a plátok masla. Druhú polovicu alobalu prehneme cez rybu, okraje preložíme a uzavrieme tak, že ich 2x preložíme v šírke 1 centimetra a vždy stlačíme prstom. Rovnako postupujeme pri zvyšných stranách. Výsledný tvar má vyzerať ako obálka.
3.
Takto zabaleného pstruha vložíme na rozpálený gril. Alobal sa po malej chvíli nafúkne a od tohto okamihu je ryba o 13 až 15 minút hotová. Takto pripravenú rybu ihneď podávame na horúcom tanieri a pred hosťom roztrhneme nafúknutú alobalovú obálku, z ktorej sa uvoľní para.
4.
Postup na plnku: Očistenú mrkvu, zeler a svetlú časť póru nakrájame na rezance. Stopkový zeler najprv oškrabeme škrabkou na zeleninu tak, aby sme ho zbavili hrubých vlákien na povrchu, a následne ho nakrájame na čo najtenšie plátky.
5.
Kozlov tip: Ako príloha sa skvele hodia mladé zemiaky s pažítkovým maslom. Pstruha môžete nahradiť aj makrelou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.