Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Langoše z chladničky

ingrediencie

800 g
hladká múka
1 téglik
kyslá smotana
300 ml
mlieko
1 balíček
sušené droždie
2 KL
soľ

postup

1.
Všetky suroviny vymiesime na nelepivé cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do väčšieho mikroténového sáčku. Dáme na 24hod do chladničky
2.
Z mikroténového sáčku vyberáme cesto tvarujeme langoše, ktorého v oleji vyprážame.
3.
Obrovskou výhodou je, že cesto vydrží v chladničke 3-4 dni a môžte ich robiť postupne :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Silhavik.Peter
11.11.2015 20:05 | |
+16 -0
ja ich robím takto: 1kg hl.múky, 1 kyslá smotana(cca 300ml), 1/2l mlieka, 3dkg kvasníc, 3malé lyžičky soli..... Spravím si kvások v troške mlieka s kockou cukru. Potom kvások zmiešam s ostatnými surovinami a vypracované cesto dám do vymastenej veľkej misy a položím na to vrchnák, alebo igelitové vrecko , aby cesto na povrchu neobschlo. Treba mať dostatočne veľkú misu, alebo vymastené(olejom potreté igelitové vrecko)nakoľko cesto zdvoj až strojnásobí svoj objem. Dám to do chladničky - najlepšie na noc. Cesto vydrží v chladničke aj týždeň a je vhodné aj na pizzu.......
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...