Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Langoše z chladničky

ingrediencie

800 g
hladká múka
1 téglik
kyslá smotana
300 ml
mlieko
1 balíček
sušené droždie
2 KL
soľ

postup

1.
Všetky suroviny vymiesime na nelepivé cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do väčšieho mikroténového sáčku. Dáme na 24hod do chladničky
2.
Z mikroténového sáčku vyberáme cesto tvarujeme langoše, ktorého v oleji vyprážame.
3.
Obrovskou výhodou je, že cesto vydrží v chladničke 3-4 dni a môžte ich robiť postupne :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Silhavik.Peter
11.11.2015 20:05 | |
+19 -0
ja ich robím takto: 1kg hl.múky, 1 kyslá smotana(cca 300ml), 1/2l mlieka, 3dkg kvasníc, 3malé lyžičky soli..... Spravím si kvások v troške mlieka s kockou cukru. Potom kvások zmiešam s ostatnými surovinami a vypracované cesto dám do vymastenej veľkej misy a položím na to vrchnák, alebo igelitové vrecko , aby cesto na povrchu neobschlo. Treba mať dostatočne veľkú misu, alebo vymastené(olejom potreté igelitové vrecko)nakoľko cesto zdvoj až strojnásobí svoj objem. Dám to do chladničky - najlepšie na noc. Cesto vydrží v chladničke aj týždeň a je vhodné aj na pizzu.......
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...