Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Venčeky z kysnutého cesta

4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
buchty Dr.Oetker
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
vlažné mlieko
150 g
rozpustené maslo
2 PL
med
1 KL
citrónová kôra
1 KL
rumová aróma
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
V miske zmiešame zmes na buchty a droždie, ktoré je súčasťou balenia. Pridáme vanilkový cukor, mlieko, maslo, med, citrónovú kôru, rumovú arómu a ručne vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme cca 45 minút kysnúť.
2.
Potom vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Z každej časti urobíme valček dlhý cca 30 cm a vždy 2 valčeky spletieme do vrkoča. Konce spojíme, aby sme vytvorili venček a koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte cca 20 minút kysnúť.
3.
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme vanilkovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190°C cca 20 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.