Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Venčeky z kysnutého cesta

4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
buchty Dr.Oetker
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
vlažné mlieko
150 g
rozpustené maslo
2 PL
med
1 KL
citrónová kôra
1 KL
rumová aróma
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
V miske zmiešame zmes na buchty a droždie, ktoré je súčasťou balenia. Pridáme vanilkový cukor, mlieko, maslo, med, citrónovú kôru, rumovú arómu a ručne vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme cca 45 minút kysnúť.
2.
Potom vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Z každej časti urobíme valček dlhý cca 30 cm a vždy 2 valčeky spletieme do vrkoča. Konce spojíme, aby sme vytvorili venček a koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte cca 20 minút kysnúť.
3.
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme vanilkovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190°C cca 20 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.