Pridať recept

Polievka z tresky s kokosovým mliekom

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
cibuľa
15 g
prelisovaný cesnak
20 g
hnedý cukor
200 g
zemiaky
10 g
čerstvý nastrúhaný zázvor
1 ks
trup z tresky
1 ks
citrónová šťava
100 ml
kokosové mlieko
1 hrsť
chlebové krutóny
100 g
treska opečená
trochu
tymian
trochu
olej

postup

1.
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme v hrnci do sklovita. Pridáme nakrájané zemiaky, opečieme ich posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Pridáme zázvor a prilejeme vývar, ktorý sme si pripravili z trupu tresky.
 
2.
Polievku varíme, dokým zemiaky nebudú úplne mäkké. Potom ju rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko a necháme ju prevrieť. Dochutíme ju soľou, korením, citrónovou šťavou. Podávame s kúskami tresky, mini chlebovými krutónmi a tymiánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať