Pridať recept

Domáca čokoládová zmrzlina

ingrediencie

100 g
mliečna čokoláda
2 PL
kakao
3 ks
žĺtok
2 PL
kukuričný škrob
5 PL
cukor
300 ml
mlieko
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao, kukuričný škrob a nakoniec už vychladnutú čokoládu.
 
2.
Zmes položíme nad vodný kúpeľ, pridáme mlieko a miešame, dokým nám nezhustne. Potom ju necháme vychladnúť a smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a primiešame k čokoládovej zmesi.
3.
Jemný čokoládový krém nalejeme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky. Každých 20 minút po dobu 4 hodín zmrzlinu premiešame, aby v sebe nemala ľadové kryštáliky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať