Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkovo-škoricový koláč zo zemiakového cesta

ingrediencie

400 g
špaldová múka hladká
350 g
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
250 g
Hera

Plnka

2 poháre
strúhané jablko
2 PL
med
2 KL
škorica
100 g
hrozienka
3 PL
rum

postup

1.
Z múky, uvarených a nastrúhaných zemiakov, cukru, masla, prášku do pečiva a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
3.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. 3/4 cesta rozvaľkáme a vystelieme ním dno plechu. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medou. Vrch posypeme namočenými hrozienkami v rume.
4.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...