FOTORECEPT: Citrónovo-mrkvové rizoto
3
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
ryža
1
liter
zeleninový vývar
1/2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
2
PL
maslo
1
PL
olivový olej
1/2
ks
citrón
2
vetvičky
rozmarín
Omáčka
1
ks
citrón
1
ks
vaječný žĺtok
4
PL
šľahačka na varenie
80
g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Maslo spolu s olivovým olejom necháme roztopiť na panvici a pridáme nakrájanú cibuľku a nastrúhanú mrkvu. Krátko (asi 1 min.) orestujeme.
2.
Pridáme ryžu, ešte minútku popražíme a zalejeme zeleninovým vývarom. Prikryjeme a necháme vypariť vodu. Na záver primiešame ešte nasekaný rozmarín.
3.
Potom si spravíme omáčku: Parmezán, smotanu, žĺtok a kôru z jedného citrónu zmiešame a primiešame do rizota.
4.
Necháme ešte 1 minútu „dôjsť“ pod pokrievkou a podávame.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.