FOTORECEPT: Francúzske citrónové palacinky
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
180
g
maslo
260
g
špaldová hladká múka
100
g
cukor
1/2
KL
soľ
600
ml
ryžové mlieko
1/2
KL
vanilkový extrakt
6
ks
vajce
Poleva
100
g
cukor
50
ml
voda
45
ml
citrónová šťava
15
ml
citrónový likér
30
g
maslo
postup
1.
Do hrnca dáme 200 ml vody a necháme rozpustiť maslo.
2.
V mise rozšľaháme vajcia s cukrom, mliekom, soľou, vanilkovým extraktom.
3.
Pridáme rozpustené maslo a na záver pridáme múku.
4.
Z takto prichystaného cesta robíme palacinky.
5.
A teraz prichádza na rad poleva: vo vode rozpustíme cukor a na jemnom ohni varíme za stáleho miešania, kým nám cukor začne karamelizovať (hnednúť).
6.
Potom pridáme citrónový likér, 45 ml citrónovej šťavy a maslo. Počkáme kým sa rozpustí a odstavíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.