Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Francúzske citrónové palacinky

ingrediencie

Cesto

180 g
maslo
260 g
špaldová hladká múka
100 g
cukor
1/2 KL
soľ
600 ml
ryžové mlieko
1/2 KL
vanilkový extrakt
6 ks
vajce

Poleva

100 g
cukor
50 ml
voda
45 ml
citrónová šťava
15 ml
citrónový likér
30 g
maslo

postup

2.
V mise rozšľaháme vajcia s cukrom, mliekom, soľou, vanilkovým extraktom.
5.
A teraz prichádza na rad poleva: vo vode rozpustíme cukor a na jemnom ohni varíme za stáleho miešania, kým nám cukor začne karamelizovať (hnednúť).
6.
Potom pridáme citrónový likér, 45 ml citrónovej šťavy a maslo. Počkáme kým sa rozpustí a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...