Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová roláda s čokoládovou plnkou

ingrediencie

4 ks
vajce
80 g
práškový cukor
30 g
čokoláda
30 g
orechy
70 g
hrubá múka

Plnka:

100 g
čokoláda
80 g
maslo
80 g
cukor práškový
1 PL
rum
podľa chuti
čokoládová ryža

postup

1.

Bielky vyšľaháme s cukrom.  

2.

Primiešame k nim žĺtky, múku, zomleté orechy a postrúhanú čokoládu.

3.

Plech vymastíme margarínom a vysypeme múkou.

4.

Cesto rozotrieme na plech a v predhriatej rúre pečieme asi 10-12 minút.

5.

Cesto vyklopíme na vlhké utierku, zvinieme ho a necháme vychladnúť.

6.

Zatiaľ pripravíme plnku - čokoládu necháme zmäknúť v rúre, potom primiešame maslo, cukor, rum a vymiešame do spenenia.

7.

Potom roládu rozvinieme, potrieme plnkou a opäť zvinieme.

8.

Ak plnka ostane, potrieme ňou vrch rolády a môžeme ju ozdobiť čokoládovou ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.