Panna cotta s broskyňami
6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
smotana na šľahanie
200
ml
mlieko
45
g
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový lusk
2
balíčky
želatínový prášok Dr.Oetker
4
ks
broskyňa
postup
1.
Mlieko a smotanu nalejeme do menšieho hrnca, pridáme vyškriabanú dužinu z vanilkového lusku a cukor. Zmes necháme pomaly zohrievať, ale nesmie začať vrieť!
2.
Medzitým si pripravíme jeden balíček želatíny podľa návodu na obale. Keď je už smotana dosť horúca, odstavíme ju z ohňa a primiešame želatínu. Zmes nalejeme do pohárov a uložíme ich stuhnúť do chladničky na cca 6 hodín.
3.
Broskyne olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a uložíme na vrch pohárov. Zalejeme ich druhou želatínou pripravenou podľa návodu na obale a dezert opäť na chvíľu vložíme do chladničky stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.