Pridať recept

Malé snehové pusinky

ingrediencie

2 ks
vaječný bielok
110 g
krupicový cukor
2 KL
práškový cukor
1 KL
biely ocot
trochu
potravinárske farbivo
250 ml
smotana na šľahanie
trochu
čerstvé ovocie

postup

1.
Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame krupicový cukor. Potom postupne primiešame práškový cukor a ocot.
 
2.
Rúru vyhrejeme na 120°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkovej zmesi lyžicou kladieme na plech kopčeky, môžeme použiť aj cukrárenské vrecko a sneh striekať. Pusinky vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárame, po upečení rúru vypneme alebo pusinky v nej necháme ešte vychladnúť.
3.
Po cca 15 minútach ich vyberieme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, primiešame ružové potravinárske farbivo a pomocou cukrárenského vrecka smotanovým krémom ozdobíme pusinky. Na vrch uložíme ľubovoľné ovocie a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať