Pridať recept

Čokoládová pena s mätou

ingrediencie

200 g
kvalitná horká čokoláda
25 g
maslo
3 ks
vajce
250 ml
smotana na šľahanie
1 KL
mätový extrakt alebo likér
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme rozlámanú čokoládu s maslom a zmes necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s mätový extraktom a zľahka vmiešame do rozpustenej čokoládovej hmoty.
 
2.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a polovicu z nej pridáme do čokoládového krému. Nakoniec pridáme druhú polovicu smotany a tuhý sneh z bielkov. Krém naložíme do pohárov a vložíme stuhnúť na cca 5 hodín do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať