Marhuľové oči
40
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka špeciál
42
g
čerstvé droždie
50
g
cukor kryštálový
štipiek
soľ
50
g
maslo
400
ml
mlieko
20
ks
marhule čerstvé
40
KL
kryštálový cukor po marhule
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
Koláčiky sú vhodné na pohostenie i na bežný deň, nie sú pracné a sú osviežujúce.
1.
Z trošky teplého mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte podkysnú. Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinku. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, okrúhlou časťou hore. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
3.
Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.