Jablková žemľovka s celými jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
sendvič
3/4
kg
jablko
1
štipka
soľ
80
g
maslo (roztopené)
4
ks
vajce
120
g
cukor práškový
4
dl
mlieko
trochu
citrónová kôra
trochu
škorica mletá
postup
1.
Maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou kôrou z citróna a soľou.
2.
Sendvič navlhčíme mliekom.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
4.
Sneh a navlhčený sendvič zľahka primiešame ku predom pripravenej maslovej zmesi.
5.
Polovicu zmesi urovnáme na vymastený plech, poukladáme naň nakrájané a očistené jablká, posypeme škoricou a pokropíme rozpusteným maslom.
6.
Navrch dáme druhú polovicu sendviča, ktorý tiež pokropíme maslom.
7.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
8.
Žemľovku pečieme dozlatista. Už upečenú žemľovku posypeme cukrom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.