Panna cotta s vanilkou
4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
smotana na šľahanie
1
ks
vanilkový lusk
50
g
práškový cukor
5
želatína
postup
1.
Želatínu necháme napučať v 100 ml vody. Do hrnca medzitým nalejeme smotanu, pridáme práškový cukor a dužinu z vanilkového lusku spolu s luskom.
2.
Zo želatíny vyžmýkame rukami prebytočnú vodu a vložíme ju k smotane. Na miernom ohni za neustáleho miešania, až kým nezačne jemne vrieť. Potom smotanu odstavíme a nalejeme ju buď do silikónových formičiek alebo pohárov.
3.
Vložíme ju do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním ju môžeme ozdobiť citrusmi alebo ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.