Pridať recept

Créme brulée klasické

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

420 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový lusk
4 ks
vaječný žĺtok
50 g
práškový cukor
trochu
hnedý cukor na posypanie

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formičky vložíme do hlbšieho plechu, ktorý predtým ako vložíme do rúry naplníme horúcou vodou do 3/4 formičiek.
 
2.
Smotanu a dužinu z vanilkového lusku vložíme do hrnca pomaly ohrievame. Žĺtky v hrnci zmiešame s cukrom ale len jemne metličkou. Za stáleho miešania do žĺtkov vlejeme horúcu smotanu a zmes dáme nad vodný kúpeľ. Miešame, dokým nezačne hustnúť.
3.
Potom krém nalejeme do formičiek, vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút. Po upečení dezert vložíme na cca 4 hodiny do chladničky.
4.
Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom a skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať