Tart s čokoládou a malinami
8
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
150
g
hladká múka
50
g
studené maslo
50
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
Plnka:
250
g
syr Mascarpone
120
g
jemný tvaroh
200
g
horká čokoláda
2
PL
kryštálový cukor
200
g
maliny na ozdobu
postup
1.
V miske zmiešame múku, cukor a na kocky nakrájané maslo. Rukami vymiešame cesto podobné mrveničke a primiešame vajíčko. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na cca 20 minút do chladničky.
2.
Potom cesto vyberieme, vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vystelieme ním pripravenú formu vymastenú maslom. Dno poprepichujeme vidličkou a cesto opäť vložíme do chladničky.
3.
Rúru vyhrejeme na 190°C, na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme ho suchou fazuľou alebo ryžou. Vložíme ho do rúry a pečieme 15 minút. Potom papier odstránime, teplotu znížime na 180°C a korpus dopečieme ďalších 10 minút. Upečený ho vyberieme a necháme vychladnúť.
4.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme rozlámanú čokoládu. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom, cukrom a vychladnutou čokoládou. Krém nanesieme na upečené cesto a koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho ozdobíme malinami alebo iným sezónnym ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.