Pridať recept

Jahodová torta s krémom

ingrediencie

4 ks
vajce
120 g
práškový cukor
2 PL
voda
150 g
hrubá múka

Plnka:

200 g
maslo
180 g
práškový cukor
1 dl
jahodová šťava
100 g
jahody
podľa chuti
jahodový sirup, čokoládové hobliny

postup

1.
Vajcia s cukrom ušľaháme nad parou do horúca, potom pridáme vodu, múku a premiešame. Dáme do vymastenej tortovej formy a upečieme.
 
2.
Vychladnutú tortu prekrojíme, potrieme plnkou a položíme na seba. Vrch a boky potrieme zvyšnou plnkou. Na vrch poukladáme jahody a polejeme jahodovým sirupom. Boky obložíme hoblinkami.
3.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a jahodovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať