Pridať recept

Chlebík s dvojitou dávkou čokolády

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
maslo
150 g
kryštálový cukor
20 g
kakao
100 g
mleté mandle
80 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
100 g
kvalitná horká čokoláda

postup

1.
Vajíčka rozdelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V miske zmiešame múku, kakao, mleté mandle a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom primiešame žĺtka a múčnu zmes. Nakoniec zľahka vareškou primiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Chlebík vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C cca 50 minút. Upečený chlebík necháme vychladnúť, po 10 minútach ho vyklopíme z formy a keď je úplne chladný, polejeme ho rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať