Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maková torta s jahodovým pudingom

10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
mletý mak
2 hrnčeky
cukor
1,5 hrnčeky
mlieko
4 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
mletá škorica

Plnka:

4 balíčky
jahodový puding
1 liter
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 téglik
jemný tvaroh

postup

1.
Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180°C. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou, škoricou a makom. Nakoniec do cesta zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov a rozdelíme ho na dve rovnaké polovice a vlejeme do dvoj foriem.
2.
Prvý korpus vložíme do vyhriatej rúry, v polovici pečenia ho prikryjeme papierom na pečenie a dopečieme. Tento postup zopakujeme aj s druhou časťou cesta. Upečené pláty necháme vychladnúť a potom ich pozdĺžne rozkrojíme každý na dve časti.
3.
Puding pripravíme podľa návodu na obale z mlieka, pudingového prášku a cukru. Necháme ho mierne vychladnúť a potom ho premiešame s tvarohom.
4.
Postupne každú vrstvu korpusu potrieme krémom a uložíme ich na seba. Tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.