Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maková torta s jahodovým pudingom

10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
mletý mak
2 hrnčeky
cukor
1,5 hrnčeky
mlieko
4 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
mletá škorica

Plnka:

4 balíčky
jahodový puding
1 liter
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 téglik
jemný tvaroh

postup

1.
Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180°C. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou, škoricou a makom. Nakoniec do cesta zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov a rozdelíme ho na dve rovnaké polovice a vlejeme do dvoj foriem.
2.
Prvý korpus vložíme do vyhriatej rúry, v polovici pečenia ho prikryjeme papierom na pečenie a dopečieme. Tento postup zopakujeme aj s druhou časťou cesta. Upečené pláty necháme vychladnúť a potom ich pozdĺžne rozkrojíme každý na dve časti.
3.
Puding pripravíme podľa návodu na obale z mlieka, pudingového prášku a cukru. Necháme ho mierne vychladnúť a potom ho premiešame s tvarohom.
4.
Postupne každú vrstvu korpusu potrieme krémom a uložíme ich na seba. Tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.