Pridať recept

Pannettone z Talianska

6
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

25 g
čerstvé droždie
100 ml
vlažné mlieko
500 g
hladká múka
90 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
150 g
zmäknuté maslo
200 g
kandizované ovocie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do hrnčeka nalejeme teplé mlieko, pridáme rozmrvené droždie a lyžicu cukru. Do väčšej misky nasypeme múku, zvyšný cukor, vajíčka, žĺtka a maslo. Prilejeme kvások a rukami vymiešame tuhé cesto, ktoré vložíme do misky, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vypracujeme rukami a vmiešame doň kandizované kúsky ovocia podľa chuti a spracujeme z neho bochník. Malú formu na pečenie vystelieme až nad vrch spojenými dvoma papiermi na pečenie a do vnútra vložíme náš bochník. Necháme ho chvíľu odstáť, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca hodinu.
3.
Upečené pannettone necháme vychladnúť a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať