Pridať recept

Mrkvový koláč s krémom

10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
maslo
250 g
hnedý cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
170 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok dopečiva
170 g
mleté vlašské orechy
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý zázvor
230 g
strúhaná mrkva

Krém:

1 téglik
syr Mascarpone
2 PL
práškový cukor
1 hrsť
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame žĺtka, pridáme kôru a šťavu z pomaranča. Múku zmiešame s kypriacim práškom, koreninami a orieškami. Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké cesto, do ktorého zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a nastrúhanú mrkvu.
 
2.
Formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme hotovým cestom. Vložíme ho do rúry a pečieme cca 50 minút. Ak bude vrch prihárať, prikryjeme ho papierom na pečenie. Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť.
3.
Krémový syr si zmiešame s práškovým cukrom a krémom potrieme koláč. Na vrch nasypeme vlašské orechy a na noc ho uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať