Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krémové pohánkové rizoto s cuketou

ingrediencie

170 g
pohánka
100 g
mrkva
300 g
cuketa
2 ks
mladá cibuľka
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
100 ml
biele víno
2 ks
zeleninový bujón
4 PL
parmezán
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Na panvici speníme 1 PL masla a 1 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a okoreníme. Restujeme na jemnom ohni asi 10 minút.
2.
V druhej panvici speníme na oleji cibuľku a pridáme opláchnutú pohánku. Restujeme spolu asi 3 minútky.
3.
Potom vylejte víno a miešaním nechajte vypariť. Postupne naberačkou pridávame vývar, ktorý sme si spravili rozpustením 2 kociek bujónu do litra vriacej vody. Keď sa vývar takmer celý vyparí, pridáme ďalšiu dávku a opakujeme do vtedy, pokým bude pohánka mäkká. JA som spotrebovala si 8dl vývaru.
4.
Keď je pohánka mäkká, primiešame opečenú zeleninu a 1 PL masla.
5.
Na záver pridáme 5 PL nastrúhaného parmezánu a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...