Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krémové pohánkové rizoto s cuketou

ingrediencie

170 g
pohánka
100 g
mrkva
300 g
cuketa
2 ks
mladá cibuľka
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
100 ml
biele víno
2 ks
zeleninový bujón
4 PL
parmezán
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Na panvici speníme 1 PL masla a 1 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a okoreníme. Restujeme na jemnom ohni asi 10 minút.
2.
V druhej panvici speníme na oleji cibuľku a pridáme opláchnutú pohánku. Restujeme spolu asi 3 minútky.
3.
Potom vylejte víno a miešaním nechajte vypariť. Postupne naberačkou pridávame vývar, ktorý sme si spravili rozpustením 2 kociek bujónu do litra vriacej vody. Keď sa vývar takmer celý vyparí, pridáme ďalšiu dávku a opakujeme do vtedy, pokým bude pohánka mäkká. JA som spotrebovala si 8dl vývaru.
4.
Keď je pohánka mäkká, primiešame opečenú zeleninu a 1 PL masla.
5.
Na záver pridáme 5 PL nastrúhaného parmezánu a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.