Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krémové pohánkové rizoto s cuketou

ingrediencie

170 g
pohánka
100 g
mrkva
300 g
cuketa
2 ks
mladá cibuľka
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
100 ml
biele víno
2 ks
zeleninový bujón
4 PL
parmezán
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Na panvici speníme 1 PL masla a 1 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a okoreníme. Restujeme na jemnom ohni asi 10 minút.
2.
V druhej panvici speníme na oleji cibuľku a pridáme opláchnutú pohánku. Restujeme spolu asi 3 minútky.
3.
Potom vylejte víno a miešaním nechajte vypariť. Postupne naberačkou pridávame vývar, ktorý sme si spravili rozpustením 2 kociek bujónu do litra vriacej vody. Keď sa vývar takmer celý vyparí, pridáme ďalšiu dávku a opakujeme do vtedy, pokým bude pohánka mäkká. JA som spotrebovala si 8dl vývaru.
4.
Keď je pohánka mäkká, primiešame opečenú zeleninu a 1 PL masla.
5.
Na záver pridáme 5 PL nastrúhaného parmezánu a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.