Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krémové pohánkové rizoto s cuketou

ingrediencie

170 g
pohánka
100 g
mrkva
300 g
cuketa
2 ks
mladá cibuľka
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
100 ml
biele víno
2 ks
zeleninový bujón
4 PL
parmezán
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Na panvici speníme 1 PL masla a 1 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a okoreníme. Restujeme na jemnom ohni asi 10 minút.
2.
V druhej panvici speníme na oleji cibuľku a pridáme opláchnutú pohánku. Restujeme spolu asi 3 minútky.
3.
Potom vylejte víno a miešaním nechajte vypariť. Postupne naberačkou pridávame vývar, ktorý sme si spravili rozpustením 2 kociek bujónu do litra vriacej vody. Keď sa vývar takmer celý vyparí, pridáme ďalšiu dávku a opakujeme do vtedy, pokým bude pohánka mäkká. JA som spotrebovala si 8dl vývaru.
4.
Keď je pohánka mäkká, primiešame opečenú zeleninu a 1 PL masla.
5.
Na záver pridáme 5 PL nastrúhaného parmezánu a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...