Pridať recept

Citrónový koláč so snehom - Lemon meringue pie

Citrónový koláč so snehom - Lemon meringue pie
Zdroj: dreamstime
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
hladká múka
120 g
maslo
1 ks
vajce
50 g
práškový cukor

Plnka:

3 ks
vaječný žĺtok
3 ks
citrón
120 g
práškový cukor
40 g
maslo
1 PL
kukuričný škrob

Sneh:

2 ks
vaječný bielok
150 g
práškový cukor

postup

1.
Formu na tart vymastíme maslom a rúru dáme vyhriať na 180°C. Suroviny na cesto spracujeme rukami a hotové cesto vložíme na chvíľu do chladničky. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej miske a prenesieme do formy. Spodok poprepichujeme a vložíme ho na 10 minút piecť do rúry.
 
2.
Citróny poriadne umyjeme, kôru postrúhame a šťavu vytlačíme. V miske, ktorá je vhodná na vodný kúpeľ zmiešame práškový cukor, citrónovú kôru a kukuričný škrob. Pridáme šťavu a žĺtka. Nad vodným kúpeľom stále zmes zohrievame a neustále miešame. Pridáme maslo a krém by mal začať hustnúť. Odstavíme ho a necháme mierne vychladnúť.
3.
Po vychladnutí ho nalejeme na predpečený korpus. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na citrónový krém. Koláč vložíme opäť do rúry a pečieme pri teplote 160°C cca 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať