Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový dezert s broskyňami

8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
tvaroh
125 g
maslo
200 g
práškový cukor
100 ml
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
citrón citrónová kôra šťava
3 ČL
želatína v prášku
150 ml
mlieko
1 balíček
číra želatína
1 konzerva
broskyne

postup

Ďalšia skvelá, jednoduchá, tvarohová pochúťka :)
1.
Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilínový cukor. Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešame a pridáme tvaroh.
2.
Pripravíme si želatínu - 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka. Zmes miešame a nalejeme ju do tvarohovej masy. Premiešame a navrstvíme do formy.Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť.
3.
Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájanú broskyňu a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju rozrobiť z broskyňového sirupu, šťavy alebo čistou vodou). Necháme stuhnúť. Tortu uchovávame v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ameera-Layla
17.7.2015 00:48 | |
+0 -0
Mňam! :P TO TEDA VYZERÁ ÚCHVATNE! (y) :! Určite vyskúšam... ideálny dezert na leto (vlastne na každé ročné obdobie). Miesto tej konzervy môžem teraz v sezóne použiť aj čerstvé ovocie však? A ešte mám otázku k tomu maslu, pridávate margarín alebo klasické obyčajné maslo? Vopred ďakujem za odpoveď. ;)
dobruchut.sk
21.7.2015 08:39 | |
+0 -1
v recepte sa spomina maslo, ale kludne sa moze vymenit za margarin. kazdemu podla chuti :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...