Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňový džem

10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čerešne odkôstkované
500 g
kryštálový cukor
1 ks
Gelfix Extra 21 DrOetker

postup

Varila som džemík z čerešní.
1.
Odkostkované čerešne zasypem cukrom, nechám postáť. Trocha cukru odoberiem na zmiešanie do želírovacieho prípravku.
2.
Varíme. Potom ponorným mixérom čerešne rozmixujeme, nie dohladka, máme radi aj kúsky ovocia v džeme.
3.
Zmiešame želírovací prípravok do ostatku cukru a ku koncu varenia vmiešame....postupujeme podla návodu na obale.
4.
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárikov, a uložíme do tepla, pod deku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...