Pridať recept

Čerešňový džem

10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čerešne (odkôstkované)
500 g
kryštálový cukor
1 ks
Gelfix Extra 21 DrOetker

postup

Varila som džemík z čerešní.
1.
Odkostkované čerešne zasypem cukrom, nechám postáť. Trocha cukru odoberiem na zmiešanie do želírovacieho prípravku.
 
2.
Varíme. Potom ponorným mixérom čerešne rozmixujeme, nie dohladka, máme radi aj kúsky ovocia v džeme.
3.
Zmiešame želírovací prípravok do ostatku cukru a ku koncu varenia vmiešame....postupujeme podla návodu na obale.
4.
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárikov, a uložíme do tepla, pod deku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...