Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinková torta s čokoládovým krémom

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinky:

2 ks
vajce
400 ml
mlieko
100 ml
olej
350 ml
minerálna voda
2 PL
vanilkový cukor
300 g
hladká múka

Krém:

500 g
syr Mascarpone
50 g
kakao
4 PL
Nutella
400 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Najskôr zmiešame všetky mokré suroviny na palacinky, primiešame múku s cukrom a vymiešame hladké cesto. Klasicky na panvici s troškou oleja pripravíme cca 17 palaciniek.
2.
Smotanu nalejeme do hrnca, pomaly ju zohrievame a horúcu ju nalejeme na rozlámanú čokoládu. Zmes miešame, dokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom do vychladnutej čoko zmesi vmiešame Mascarpone, kakao, Nutellu a cukor podľa chuti. Celý tento krém vložíme stuhnúť na noc do chladničky.
3.
Na druhý deň krémom potrieme palacinky a uložíme ich na seba. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...