Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinková torta s čokoládovým krémom

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinky:

2 ks
vajce
400 ml
mlieko
100 ml
olej
350 ml
minerálna voda
2 PL
vanilkový cukor
300 g
hladká múka

Krém:

500 g
syr Mascarpone
50 g
kakao
4 PL
Nutella
400 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Najskôr zmiešame všetky mokré suroviny na palacinky, primiešame múku s cukrom a vymiešame hladké cesto. Klasicky na panvici s troškou oleja pripravíme cca 17 palaciniek.
2.
Smotanu nalejeme do hrnca, pomaly ju zohrievame a horúcu ju nalejeme na rozlámanú čokoládu. Zmes miešame, dokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom do vychladnutej čoko zmesi vmiešame Mascarpone, kakao, Nutellu a cukor podľa chuti. Celý tento krém vložíme stuhnúť na noc do chladničky.
3.
Na druhý deň krémom potrieme palacinky a uložíme ich na seba. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...