Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinková torta s čokoládovým krémom

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinky:

2 ks
vajce
400 ml
mlieko
100 ml
olej
350 ml
minerálna voda
2 PL
vanilkový cukor
300 g
hladká múka

Krém:

500 g
syr Mascarpone
50 g
kakao
4 PL
Nutella
400 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Najskôr zmiešame všetky mokré suroviny na palacinky, primiešame múku s cukrom a vymiešame hladké cesto. Klasicky na panvici s troškou oleja pripravíme cca 17 palaciniek.
2.
Smotanu nalejeme do hrnca, pomaly ju zohrievame a horúcu ju nalejeme na rozlámanú čokoládu. Zmes miešame, dokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom do vychladnutej čoko zmesi vmiešame Mascarpone, kakao, Nutellu a cukor podľa chuti. Celý tento krém vložíme stuhnúť na noc do chladničky.
3.
Na druhý deň krémom potrieme palacinky a uložíme ich na seba. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.
Nabitá kuchárka
Nabitá kuchárka na každý deň
Nabitá kuchárka na každý deň
Inšpirujte sa 70 zdravými receptami, ktoré pre vás pripravilo viac než 40 najlepších slovenských trénerov a osobností...
magické cupcaky
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Nová knižka Magické cupcaky a mafiny od dvoch skúsených cukrárok Paulíny Frankovej a Barbory Húbekovej je plná sladkých...