Pridať recept

Mrkvová torta s krémom z bielej čokolády

Mrkvová torta s krémom z bielej čokolády
Zdroj: dreamstime
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

175 g
mrkva
170 g
hladká múka
135 g
kryštálový cukor
20 g
kakao
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
5 ks
vajce
50 g
mleté vlašské orechy
2 PL
olej
150 g
biela čokoláda
podľa chuti
smotana na šľahanie

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Múku zmiešame s kakaom, orechmi, kypriacim práškom a opatrne ich primiešame do vaječnej peny. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a olej.
 
2.
Hotovým cestom naplníme formu, vložíme ju do vyhriatej rúry a korpus pečieme cca 40 minút. Potom ho necháme vychladnúť a odstránime z formy.
3.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zľahka ju už vychladnutú vmiešame k šľahačke a takto pripraveným krémom prelejeme tortu. Vložíme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať