Pridať recept

Čokoládová torta s Nutellou

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

6 ks
vajce
400 g
Nutella
100 g
kvalitná horká čokoláda
125 g
maslo
1 PL
rum
100 g
mleté lieskové orechy

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
200 g
kvalitná horká čokoláda
1 PL
rum
1 hrsť
nasekané lieskové orechy

postup

1.
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180°C.
 
2.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s Nutellou, pridáme žĺtka, rum a mleté orechy. Nakoniec primiešame zľahka iba lopatkou sneh z bielkov. Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme cca 40 minút. Po upečení korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dve časti.
3.
Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a rozlámanú čokoládu. Zmes zohrievame dovtedy, dokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Primiešame rum a krém poriadne premiešame. Hotovým krémom potrieme oba korpusy torty a uložíme ich na seba. Vrch torty posypeme orieškami a vložíme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.8.2017 17:29 | |
+0 -0
S tou horkou čokoládou čo sa na začiatku rozpustí sa má čo spraviť ?