Pridať recept

Mandľová torta s vaječným likérom

10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

3 ks
vajce
130 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
hladká múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
25 g
solamyl
65 g
mleté mandle

Krém:

200 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá smotana
150 g
práškový cukor
150 ml
vaječný likér
6
želatína
1/2 hrnček
mandľové lupienky
podľa chuti
tmavá čokoládová poleva

postup

1.
Vajíčka rozdelíme a z bielkov s troškou cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. V inej miske zmiešame múku, solamyl, mleté orechy, kypriaci prášok a striedavo túto sypkú zmes opatrne vmiešame so snehom do žĺtkovej peny.
 
2.
Okrúhlu formu na tortu vyložíme papierom na pečenie, okraje formy potrieme maslom a vysypeme múkou. Naplníme ju cestom, korpus vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme cca 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, iba okraje oddelíme opatrne nožom.
3.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. V inej miske zmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a práškový cukor, primiešame aj šľahačku a nakoniec aj želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Hotovým krémom potrieme celý korpus. Okraje ozdobíme plátkami mandlí a vrch podľa chuti a fantázie čokoládovou polevou. Tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať