Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové rezy

20
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

200 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
4 ks
vajcia
100 ml
voda
100 ml
olej

Krém

1000 g
jablká alebo jablkové pyré
2 ks
Zlatý klas
2 ks
šľahačka v prášku
1 ks
vanilkový cukor
400 ml
voda

postup

Svieži koláčik
1.
Ako prvé si vymiešame vajcia s vodou, pridáme kryštálový cukor, olej a múku. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 200 stupňov asi 10 minút. Jablká si očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, posypeme vanilkovým cukrom, trošku kryštálovým cukrom, podľa toho aké sú jablká kyslé.
2.
Pridáme vodu a dáme variť a varíme až do kým nebudú jablká úplne rozvarené. Ďalej si pripravíme Zlatý klas ktorý potom pridáme k rozmixovaným jablkám. Dáme do menšieho hrnca 200ml vody, a v ďalších 200ml vody rozmiešame Zlatý klas a pridáme do hrnca s vodou a uvaríme hustú kašu za stáleho miešania. Keď ho máme necháme ho vychladnúť.
3.
Medzi tým si rozmixujeme jablká na kašu a primiešame Zlatý klas. Nalejeme na cesto a uhladíme. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny. Nakoniec si pripravíme šľahačku a dáme na koláčik.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?