Korenisté sušienky
81
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
75
g
zmäknuté maslo
75
g
kryštálový cukor
35
ml
melasa
25
ml
med
40
ml
mlieko
1
ks
vaječný žĺtok
230
g
hladká múka
2
KL
mletá škorica
1/2
KL
mletý kardamón
1
KL
mletý zázvor
1/2
KL
sóda bikarbóna
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme med, melasu, mlieko a žĺtok. Múku zmiešame so všetkými koreninami a sódou. Do vyšľahaného masla pridáme tekutú zmes, potom sypkú zmes a rukou vymiešame pevnejšie cesto. Uložíme ho na 30 minút do chladničky.
2.
Potom cesto z chladničky vyberieme, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho napríklad srdiečka, alebo iné ľubovoľné tvary. Rúru zapneme na 170°C a sušienky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich cca 8 minút, necháme vychladnúť a skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

gurmanka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.