Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hruškové muffiny

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
50 g
polohrubá múka
100 g
krupicový cukor
1 štipka
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
2 ks
vajce
200 ml
mlieko
85 g
rozpustené maslo
3 ks
hruška

postup

1.
Najskôr si očistíme dve hrušky, ktoré zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na pyré. V jednej miske si zmiešame vyšľahané vajíčka, mlieko, hruškové pyré a rozpustené maslo. V druhej miske zmiešame obe múky, cukry, štipku soli a kypriaci prášok do pečiva.
2.
Obe zmesi spolu opatrne premiešame a hotovým cestom do 2/3 naplníme košíčky na muffiny. Zvyšnú hrušku nakrájame na plátky a ozdobíme ňou povrch muffinov. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jannos
7.10.2018 11:04 | |
+0 -0
V ingredienciách nie je uvedený kypriaci prášok, len v texte, že ho treba zamiešať. Koľko toho PRD-u treba? Pol sáčku, celý sáčok..... No zase super recept nedotiahnutý do úspešného konca......
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.