Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné judáše

15
porcií
145
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
100 g
polohrubá múka
100 g
krupicový cukor
42 g
droždie
150 g
rozpustené maslo
3 ks
vaječný žĺtok
1 PL
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
vlažné mlieko
1 štipka
soľ
1 ks
žĺtok na potretie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do misy nasypeme obe múky, uprostred urobíme jamku, vlejeme do nej 2/3 vlažného mlieka, rozmrvené droždie a od krajov zamiešame trochu múky a celú zmes necháme 30 minút kysnúť.
2.
Potom primiešame cukor, soľ, žĺtky, zvyšné mlieko, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vychladnuté maslo. Rukami vypracujeme cesto, vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto necháme opäť kysnúť na cca hodinu.
3.
Potom cesto rozdelíme na cca 15 rovnakých kúskov, Z každého vyvaľkáme rukami valček a urobíme ako keby také esíčko. Judáše ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom a necháme opäť chvíľu kysnúť. Pečieme pri teplote 170°C cca 25 minút.
4.
Upečené judáše necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.