Pridať recept

Slivkové gule

2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
slivky
400 g
zemiaky uvarené v šupke
300 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
trochu
rozpustené maslo
podľa chuti
kakao, mak, mleté orechy
trochu
šľahačka

postup

1.
Zemiaky v šupke necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na jemnom strúhadle. Už teraz si dáme variť vodu do veľkého hrnca.
 
2.
K zemiakom pridáme múku, vajíčka, štipku soli a rukami vypracujeme zemiakové cesto. Z cesta postupne odtrhávame kúsky, do ktorých zabalíme slivky, hodíme ich do vody a varíme. Uvarené gule sú vtedy, ak plávajú na povrchu.
3.
Podávame ich s rozpusteným maslom, kakaom, orieškami alebo makom so šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: