Slivkové gule
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
slivky
400
g
zemiaky uvarené v šupke
300
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
trochu
rozpustené maslo
podľa chuti
kakao, mak, mleté orechy
trochu
šľahačka
postup
1.
Zemiaky v šupke necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na jemnom strúhadle. Už teraz si dáme variť vodu do veľkého hrnca.
2.
K zemiakom pridáme múku, vajíčka, štipku soli a rukami vypracujeme zemiakové cesto. Z cesta postupne odtrhávame kúsky, do ktorých zabalíme slivky, hodíme ich do vody a varíme. Uvarené gule sú vtedy, ak plávajú na povrchu.
3.
Podávame ich s rozpusteným maslom, kakaom, orieškami alebo makom so šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.