Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Buchtičky na hamburger

12
porcií
255
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Fermentácia:

166 g
hladká múka
166 g
voda
1/8 KL
sušené droždie

Cesto:

150 ml
polotučné mlieko
333 g
hladká múka
150 g
rozpustené maslo
40 g
cukor
2 ks
vajce
20 g
soľ
20 g
čerstvé droždie
trochu
sezam na posypanie

postup

1.
Najskôr v miske zmiešame hladkú múku, vodu, sušené droždie a vymiešame hladké tekuté cestíčko. Zakryjeme ho fóliou a vložíme na noc do chladničky.
2.
Do misy na druhý deň nasypeme múku, urobíme v nej jamku, rozdrobíme droždie a zalejeme ho vlažným mliekom. Od okrajov zľahka vmiešame múku a vytvoríme tekuté cestíčko. Kvások necháme 15 minút pracovať. Pridáme fermentáciu, zvyšné mlieko, cukor, jedno vajce a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme dve hodiny kysnúť.
3.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 12 bochníčkov, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Necháme opäť hodinu kysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pri teplote 230°C pečieme 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.