Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladká buchta s hrozienkami

8
porcií
155
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
cukor
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
42 g
čerstvé droždie
100 g
rozpustené maslo
200 ml
vlažné mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
citrónová kôra
1 ks
vajce na potretie
2 hrste
hrozienka
1 hrsť
mandľové lupienky

postup

1.
Vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru rozmrvíme droždie a kvások necháme pracovať. Medzitým v miske zmiešame múku, soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Prilejeme kvások, zvyšné mlieko, maslo, vajíčka vymiešame hustejšie cesto. Prikryjeme ho a necháme kysnúť cca hodinu.
2.
Do vykysnutého cesta zapracujeme hrozienka, uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a necháme opäť hodinu kysnúť.
3.
Pečieme pri teplote 220°C cca 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších cca 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.