Dvojfarebný koláč s egrešmi
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
125
g
maslo
2
ks
vajce
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
200
ml
mlieko alebo smotana
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
kakao
1
hrnček
egreše
Posýpka:
100
g
polohrubá múka
100
g
cukor
70
g
studené maslo
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a opatrne po jednom vmiešame žĺtky. Na striedačku prisypeme múku a nalejeme smotanu alebo mlieko. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame kakao.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme svetlé cesto, potom kakaové a na vrch uložíme egreše. V miske spracujeme všetky suroviny na posýpku, jej základom je dobre vychladené maslo. Posýpku nasypeme na egreše, koláč vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 45 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.