Žitný kvások na chlieb
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
žitná múka
2
PL
voda
4
PL
žitná múka
6
PL
voda
postup
1.
Prvý deň večer zmiešame dve lyžice žitnej múky s vodou a vymiešame tekutejšie cesto. Prikryjeme ho viečkom od misky a necháme 24 hodín pracovať.
2.
Po 24 hodinách by mal kvások začať voňať. Pridáme štyri lyžice múky, 6 lyžíc vody a zmes opäť premiešame. Premiestnime do inej misky, prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 30°C, ktorú sme vypli. Ráno by mal kvások pekne nakysnúť.
3.
Tento postup zopakujeme aj nasledujúci deň. O deň neskôr dve lyžice kvásku odložíme nabok, zavrieme a opäť budeme pokračovať v tomto postupe. Zvyšný kvások máme pripravený na chlieb.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.