Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňový koláč s kyslou smotanou

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
čerešne
300 g
polohrubá múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
maslo
200 g
kyslá pochúťková smotana
150 g
práškový cukor
2 ks
vajce
50 g
mleté mandle
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rúru zapneme na 200°C.
2.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Rozpustené už vychladnuté maslo zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vajíčkami. Opatrne vmiešame sypkú zmes a mleté mandle. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3.
Na vrch uložíme čerešne, koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.