Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocný koláč so želatínou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 g
hladká múka
30 g
droždie
80 g
maslo
80 g
práškový cukor
240 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ

Plnka:

300 g
čučoriedky
200 g
krupicový cukor
1 balíček
želatína
trochu
čučoriedková šťava

postup

1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a štipku soli. Kvások necháme vykysnúť. Medzitým v miske zmiešame múku, zvyšný cukor, žĺtky a nakoniec vmiešame kvások. Cesto spolu spracujeme a necháme ho 30 minút kysnúť.
2.
Po vykysnutí cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
3.
Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť. V menšom hrnci na miernom ohni varíme chvíľu čučoriedky spolu s cukrom. Vmiešame želatínový prášok s troškou vody a zmes necháme mierne vychladnúť.
4.
Zmes nalejeme na koláč a necháme ho chvíľu stuhnúť na kuchynskej doske a potom ho vložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.