Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cuketový perník s kyslou smotanou

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
150 g
cukor
200 ml
biely jogurt
150 ml
olej
350 g
špaldová hladká múka
3 PL
kakao
2 KL
mletá škorica
1 ks
kypriaci prášok
400 g
cuketa
100 g
mrkva

Krém

2 dl
džem
drobné ovocie zavárané
500 ml
kyslá smotana

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme jogurt a olej. V druhej miske zmiešame múku s kakaom, škoricou a práškom do pečiva. Suchú zmes potom opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
Nakoniec primiešame ku zmesi najemno nastrúhanú cuketu a mrkvu (prebytočnú vodu vylejeme).
3.
Stredný plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a urovnáme.
5.
Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť. Potom koláč potrieme ľubovoľným džemom /doporučujem nejaký pikantnejší/ a poukladáme na neho ovocie /použila som zavárané černice/.
6.
Nakoniec vrch koláča potrieme vychladenou kyslou smotanou. Koláč necháme stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...