Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cuketový perník s kyslou smotanou

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
150 g
cukor
200 ml
biely jogurt
150 ml
olej
350 g
špaldová hladká múka
3 PL
kakao
2 KL
mletá škorica
1 ks
kypriaci prášok
400 g
cuketa
100 g
mrkva

Krém

2 dl
džem
drobné ovocie zavárané
500 ml
kyslá smotana

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme jogurt a olej. V druhej miske zmiešame múku s kakaom, škoricou a práškom do pečiva. Suchú zmes potom opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
Nakoniec primiešame ku zmesi najemno nastrúhanú cuketu a mrkvu (prebytočnú vodu vylejeme).
3.
Stredný plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a urovnáme.
5.
Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť. Potom koláč potrieme ľubovoľným džemom /doporučujem nejaký pikantnejší/ a poukladáme na neho ovocie /použila som zavárané černice/.
6.
Nakoniec vrch koláča potrieme vychladenou kyslou smotanou. Koláč necháme stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...