Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový dezert s čerešňami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
150 g
krupicový cukor
120 g
detská krupica
30 g
maslo
150 g
jemný tvaroh
4 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
čerešne
2 KL
hnedý cukor
2 KL
med
trochu
biele víno
trochu
voda

postup

1.
Do hrnca nalejeme 700 ml mlieka, pridáme cukor, maslo, detskú krupicu a na miernom ohni uvaríme. Prilejeme zvyšné mlieko a hustú kašu. Odstavíme ju, vmiešame tvaroh, vanilkový cukor a zľahka tuhý sneh z bielkov.
2.
Krémom naplníme poháre alebo misky a vložíme ich najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
3.
Čerešne očistíme, vykôstkujeme a nasypeme do hrnca. Pridáme cukor, trochu vody, víno a med. Na miernom ohni ich dusíme domäkka a potom ich nalejeme na tvarohový dezert.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.