Cuketová torta s čokoládovou polevou
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
práškový cukor
350
g
cuketa
350
g
polohrubá múka
3
ks
vajce
2
PL
kakao
2
balíčky
vanilkový cukor
3
PL
lekvár
5
PL
olej
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
tmavá čokoládová poleva
postup
1.
Cuketu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, cuketu, olej, lekvár, vanilkový cukor, kakao a kypriaci prášok do pečiva.
2.
Formu vymastíme maslom vysypeme múkou a navrstvíme do nej cuketové cesto. V rúre vyhriatej na 175°C pečieme tortu, vyskúšame ju špajdľou. Ak je špajdľa čistá, torta je upečená a môžeme ju vytiahnuť z rúry.
3.
Necháme ju vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou pripravenou podľa návodu na obale. Prípadne rozpustenou čokoládou s troškou masla.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.