Čerešňovo-jahodový džem
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahody
500
g
čerešne
500
g
kryštálový cukor
1
balíček
želírovacia zmes
podľa chuti
kyselina citrónová
postup
1.
Jahody a čerešne umyjeme, očistíme a premiešame. Ovocie nasypeme do hrnca, pridáme dve lyžice cukru so želírovacím prípravkom a ovocnú zmes privedieme k varu. Pridáme zvyšný cukor a džem varíme cca 5 minút. Potom hrniec odstavíme a vyskúšame aký je džem hustý pomocou tanierika.
2.
Ak je málo hustý, vmiešame trošku kyseliny citrónovej. Džem ešte horúci plníme do sklenených pohárov s viečkom. Zatvoríme ich, obrátime hore dnom a necháme tak 5 minút stáť. Potom ich otočíme a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.