Pridať recept

Čerešňovo-jahodový džem

ingrediencie

500 g
jahody
500 g
čerešne
500 g
kryštálový cukor
1 balíček
želírovacia zmes
podľa chuti
kyselina citrónová

postup

1.
Jahody a čerešne umyjeme, očistíme a premiešame. Ovocie nasypeme do hrnca, pridáme dve lyžice cukru so želírovacím prípravkom a ovocnú zmes privedieme k varu. Pridáme zvyšný cukor a džem varíme cca 5 minút. Potom hrniec odstavíme a vyskúšame aký je džem hustý pomocou tanierika.
 
2.
Ak je málo hustý, vmiešame trošku kyseliny citrónovej. Džem ešte horúci plníme do sklenených pohárov s viečkom. Zatvoríme ich, obrátime hore dnom a necháme tak 5 minút stáť. Potom ich otočíme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...