Pridať recept

Šťavnatá broskyňová omáčka

ingrediencie

8 ks
broskyňa
4 PL
krupicový cukor
200 ml
pomarančová šťava
2 PL
červené víno

postup

1.
Broskyne zalejeme vriacou vodou, potom ich ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
 
2.
Krupicový cukor necháme v hrnci skaramelizovať. Prilejeme pomarančovú šťavu, červené víno a zmes varíme, dokým sa karamel úplne nerozpustí. Potom touto omáčkou zalejeme broskyne.
3.
Servírujeme ako dezert samostatne, na koláči alebo s vanilkovou zmrzlinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Broskyne
Sezóna broskýň je tu! Viete, čo obsahujú a ako ich zužitkovať?
Čím sú pre nás broskyne prospešné, čo obsahujú, ako ich skladovať a zužitkovať?
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zrelé broskyne
Vyberte si vždy tie najšťavnatejšie a najsladšie broskyne!
Broskyne a nektarinky sú v týchto dňoch na vrchole svojej sezóny. Obchody i trhovníci sa predháňajú s ponukou...
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Broskyne
Sezóna broskýň: Ako skladovať broskyne? Na čo všetko sa dajú použiť?
Sezóna broskýň je vzácna, netrvá dlho – aspoň keď hovoríme o chutných šťavnatých plodoch zo záhrad...
Ako olúpať broskyne
Ako jednoducho olúpať broskyne a marhule? Takto budete mať hotovo raz-dva
Šťavnaté broskyne, sladučké marhule máme radi snáď všetci. Ale čistiť ovocie pri príprave džemov, čatní,...