Šťavnatá broskyňová omáčka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
broskyňa
4
PL
krupicový cukor
200
ml
pomarančová šťava
2
PL
červené víno
postup
1.
Broskyne zalejeme vriacou vodou, potom ich ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Krupicový cukor necháme v hrnci skaramelizovať. Prilejeme pomarančovú šťavu, červené víno a zmes varíme, dokým sa karamel úplne nerozpustí. Potom touto omáčkou zalejeme broskyne.
3.
Servírujeme ako dezert samostatne, na koláči alebo s vanilkovou zmrzlinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.