Pridať recept

Jogurtová torta s broskyňami

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

130 g
maslo
80 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
100 g
mleté mandle
1 ks
vajce

Plnka:

200 g
biela čokoláda
400 g
grécky jogurt
6
želatína
250 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
500 g
broskyne
1 balíček
prášková želatína

postup

1.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vajce, múku, mleté mandle a vypracujeme kompaktné cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, boky vymastili maslom a vysypali múkou. Korpus vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečiem do zlatista.
 
2.
Biely jogurt dochutíme práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu, rozpustenú a vychladnutú bielu čokoládu a nakoniec želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
3.
Plnku navrstvíme na predpečený korpus, ktorý sme nechali úplne vychladnúť. Trotu vložíme stuhnúť do chladničky. Potom na vrch uložíme očistené a na menšie kúsky nakrájané broskyne, ktoré zalejeme opäť pripravenou želatínou. Hotovú tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať