Broskyňové kocky so šľahačkou
8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
70
g
maslo
40
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
ml
mlieko
2
ks
vajce
2
PL
kakao
150
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
Krém:
550
ml
smotana na šľahanie
3
balíčky
vanilkový cukor
4
želatína
trochu
broskyňový lekvár
200
g
broskyne
postup
1.
Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme kakao, mlieko, maslovú penu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 180°C upečieme.
2.
Vychladnuté cesto potrieme broskyňovým džemom a necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme podľa návodu pripravenú želatínu a takto pripravený krém rozotrieme na plát cesta. Odložíme ho stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním ho ozdobíme mesiačikmi broskýň a nakrájame na úhľadné kocky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.