Pridať recept

Broskyňové kocky so šľahačkou

8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

70 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
100 ml
mlieko
2 ks
vajce
2 PL
kakao
150 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

550 ml
smotana na šľahanie
3 balíčky
vanilkový cukor
4
želatína
trochu
broskyňový lekvár
200 g
broskyne

postup

1.
Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme kakao, mlieko, maslovú penu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 180°C upečieme.
 
2.
Vychladnuté cesto potrieme broskyňovým džemom a necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme podľa návodu pripravenú želatínu a takto pripravený krém rozotrieme na plát cesta. Odložíme ho stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním ho ozdobíme mesiačikmi broskýň a nakrájame na úhľadné kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať