Pridať recept

Pór so syrovou omáčkou

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
pór
4 ks
vajce
100 g
tavený syr
150 ml
smotana na varenie
80 g
strúhaný tvrdý syr
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
40 g
maslo
trochu
olej

postup

1.
Pór nakrájame na menšie častí a v hrnci s parou na sitku ich cca 3 minúty naparujeme. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť.
 
2.
Vajíčka rozšľaháme, pridáme tavený a strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie a smotanu. Dno zapekacej misy vymastíme maslom a naň nalejeme polovicu syrovej zmesi. Na vrch uložíme póry a prelejeme ich zvyšnou zmesou.
3.
Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom a póry pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...